top of page
  • Villa Beheer Nederland

Waarom investeren in tijdelijk verhuur?

Investeren in een vakantiewoning wordt steeds meer gezien als een aantrekkelijk alternatief voor traditionele beleggingen in aandelen op de beurs en zelfs voor spaarrekeningen. De huidige inflatiecijfers tonen aan dat je zuurverdiende geld geleidelijk aan minder waard wordt, wat de aantrekkelijkheid van traditionele spaarrekeningen vermindert. Bovendien moet je nog vermogensrendementsheffing betalen over het geld dat op die rekeningen staat. Dit alles maakt de aantrekkelijkheid van vastgoedinvesteringen, met name vakantiewoningen, steeds groter. Een vakantiewoning biedt niet alleen potentieel waarde behoud of zelfs waardestijging op lange termijn, maar kan ook een bron van passief inkomen zijn door verhuur. Dit kan de financiële belasting verlichten en zelfs resulteren in nettowinst. Daarnaast biedt een vakantiewoning ook persoonlijk genot en de mogelijkheid om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Met deze voordelen in gedachten wordt het steeds duidelijker waarom steeds meer mensen kiezen voor investeren in een vakantiewoning als een slimme strategie om hun vermogen te beschermen en te laten groeien in deze tijd van economische onzekerheid. Wil je met ons in gesprek over de mogelijkheden in het investeren van verhuur, neem dan een kijkje op onze website en neem gerust contact met ons op.


Investeren in een vakantie woning is minder inflatie gevoelig

Investeren in een vakantiewoning wordt vaak beschouwd als minder vatbaar voor de effecten van inflatie in vergelijking met het aanhouden van geld op een spaarrekening. Dit komt doordat vastgoedinvesteringen over het algemeen als solide bezittingen worden beschouwd die doorgaans in waarde stijgen met inflatie. Bovendien zijn de huurinkomsten uit vastgoed vaak gekoppeld aan de inflatie, waardoor het een aantrekkelijke "inflatie hedge" wordt genoemd. Zowel de waarde van het vastgoed als de huuropbrengsten hebben de neiging om in de pas te lopen met de inflatie, waardoor investeringen in vastgoed een aantrekkelijke strategie zijn om de waarde van het vermogen te behouden en zelfs te laten groeien tijdens periodes van inflatie. Deze eigenschappen maken vastgoedinvesteringen, met name in vakantiewoningen, populair bij investeerders die op zoek zijn naar manieren om zich te beschermen tegen de negatieve effecten van inflatie op hun vermogen. Wil je meer informatie over waarom je moet investeren in een vakantiewoning, lees dan onze blog waar we dieper ingaan op dit onderwerp.


laptop met investering huis

Investeren in een vakantiewoning biedt stabiliteit in vergelijking met de volatiliteit van de

beurs.

Wanneer je geld investeert in aandelen, blijf je vaak op afstand en genereert het geen directe kasstromen. Het diversifiëren van je vermogen in vastgoed vormt een effectieve buffer tegen de grilligheid van de beurs. Vastgoedinvesteringen, zoals een vakantiewoning, bieden niet alleen potentieel voor waardestijging op lange termijn, maar kunnen ook stabiele inkomsten genereren door verhuur. Dit zorgt voor een meer voorspelbaar rendement en vermindert de afhankelijkheid van de schommelingen op de aandelenmarkt. Daarom kiezen steeds meer investeerders voor vastgoed als een betrouwbare strategie om hun portefeuille te stabiliseren en zich te beschermen tegen de onvoorspelbaarheid van de beurs.


Het verhuren van je vakantiewoning kan een extra inkomstenstroom genereren

Bij het investeren in een vakantiewoning is het belangrijk om te overwegen dat je, als je de juiste woning op de juiste locatie koopt, mogelijk een positieve inkomstenstroom kunt genereren door deze te verhuren. Dit aspect is cruciaal bij het maken van investeringsbeslissingen met betrekking tot vakantiewoningen. Bij nieuwbouwprojecten voor vakantiewoningen moet echter rekening worden gehouden met een aanloopperiode van 2 tot 3 jaar voordat de maximale bezetting en verhuurprijs kunnen worden bereikt. Vaak bieden ontwikkelaars gegarandeerde verhuuropbrengsten aan voor de eerste 3 tot zelfs 5 jaar om de schommelingen tijdens deze aanloopperiode op zich te nemen. Dit biedt investeerders een zekere mate van zekerheid en risicobeperking in de beginfase van de investering. Door de juiste planning en strategieën toe te passen, kunnen vakantiewoningen niet alleen waarde creëren op lange termijn, maar ook een aantrekkelijke bron van aanvullend inkomen vormen voor investeerders.


Triple Rendement bij Investeren in Vakantiewoningen

Het aanschaffen van vastgoed blijft een boeiende belegging, omdat het potentieel biedt om je geld optimaal te laten renderen, vooral bij investeringen in vakantiewoningen. Bij het investeren in een vakantiewoning geniet je van een drievoudig voordeel:


  1. Waardestijging van de woning: De waarde van de woning stijgt doorgaans op de lange termijn, wat een rendement op de investering oplevert. Hoewel de waardeontwikkeling wordt beïnvloed door verschillende externe factoren, is het aannemelijk dat een vakantiewoning op de juiste locatie en met adequaat beheer in de loop der jaren in waarde zal toenemen.

  2. (Gegarandeerde) Huurinkomsten: Verhuur van je vakantiewoning zorgt voor een constante geldstroom. Deze inkomsten bieden stabiliteit en kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het rendement van je investering.

  3. Persoonlijk gebruik van de vakantiewoning: Naast financieel rendement biedt een vakantiewoning ook de mogelijkheid om er zelf van te genieten. Dit persoonlijke gebruik voegt een extra dimensie toe aan het rendement van de investering.


Door te profiteren van deze drie aspecten kunnen investeerders in vakantiewoningen niet alleen financieel rendement behalen, maar ook genieten van een waardevolle toevoeging aan hun levensstijl.


Mocht u nog meer vragen hebben over investeren in vakantiewoningen of wilt u meer informatie over onze diensten, aarzel dan niet om contact op te nemen met Villa Beheer Nederland. Ons team staat klaar om u verder te helpen en al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons bereiken via onze site. We kijken ernaar uit om u van dienst te zijn.

6 weergaven

Comments


bottom of page