top of page
  • Villa Beheer Nederland

Waarom investeren in een vakantiehuis?

Droomt u ervan om ooit een tweede huis te kopen? Misschien wilt u uw eerste huis afbetalen en investeren in een tweede? Met huurinkomsten als passief inkomen en vakantietijd met uw gezin? Op het eerste gezicht lijkt een combinatie van betaalbare woningen een interessante investering. Bepaal zorgvuldig of het kopen van een vakantiehuis echt een verstandige investering is. Naar onze mening zijn de drie grootste voor- en nadelen waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een vakantiehuis:


Voordelen van investeren in een vakantiehuis

Investeren in een vakantiehuis heeft veel voordelen. Je kunt er ook zelf verblijven, wat een geweldige manier is om geld in te zamelen voor de aankoop van een tweede woning en meestal winstgevender is dan lange termijnverhuur.


Ik kan het huis zelf gebruiken

Veel mensen dromen ervan een vakantiehuis te bezitten, zodat ze er korte vakanties of weekends naartoe kunnen gaan. Het enige dat u nodig heeft, is een paar uur rijden naar uw favoriete vakantiebestemming, zodat uw huis beschikbaar is op het door u gewenste tijdstip. Zij kennen de beste restaurants, leuke cafés en mooiste plekjes in de omgeving en de kinderen hebben er waarschijnlijk zelfs al een paar vriendjes gemaakt. Beleef de mooiste tijd van uw leven en beleef momenten die u nooit zult vergeten in uw eigen villa. Een groot voordeel van een eigen vakantieappartement is dat u tijdens de vakantie altijd thuis bent.


Geweldige kans om uw tweede woning te financieren

Het kopen en huren van een vakantiehuis is ook een goede manier om een ​​tweede woning te financieren. Natuurlijk wilt u het onroerend goed op bepaalde tijden van het jaar misschien gebruiken voor een persoonlijke vakantie met familie en vrienden, maar het belangrijkste is dat vakantievastgoed zichzelf terugbetaalt of zelfs een kleine winst genereert om de hypotheekkosten te compenseren. Omdat het vakantiehuis het grootste deel van het jaar aan toeristen wordt verhuurd, kost het vakantiehuis eigenlijk niets. Als uw huurinkomsten hoger zijn dan uw uitgaven, kunt u uw vakantiehuis in 10, 20 of 30 jaar volledig afbetalen zonder dat het u een cent kost. Het kopen van een vakantiehuis op een goede locatie kan op de lange termijn een droominvestering zijn.


Hoger rendement dan traditionele verhuur

Als u wilt investeren in een tweede huis, hoeft dit niet per se een vakantiehuis te zijn. Je kunt ook een kleine studio of een appartement met één slaapkamer in de stad kopen en deze voor lange termijn verhuren. Een groot voordeel van het huren van een vakantiehuis ten opzichte van traditioneel huren is echter dat vakantiewoningen doorgaans een hoger rendement opleveren dan reguliere verhuur op niet-resortlocaties, vooral tijdens het hoogseizoen. Hoewel elke vastgoedmarkt anders is, genereren vakantiewoningen over het algemeen meer inkomsten dan lange termijnverhuur. Een hoger inkomen betekent ook dat uw woningaankoop sneller wordt afbetaald.
Nadelen van investeren in een vakantiehuis

Er kleven echter enkele nadelen aan het investeren in een vakantiehuis. De huurinkomsten zijn niet eenvoudig te voorspellen, gemeenten willen de huurinkomsten beperken en de administratieve lasten zijn hoger dan verwacht. Fluctuerende huurinkomsten

Een van de voordelen van lange termijnverhuur is natuurlijk dat u een constant inkomen heeft. Omdat u een langetermijncontract heeft, kunt u eenvoudig berekenen wanneer uw investering terugverdiend wordt. Wanneer u uw tweede woning echter als vakantiewoning wilt verhuren, moet u rekening houden met schommelingen in de huurinkomsten. Tijdens het hoogseizoen zijn de huurinkomsten erg hoog, maar tijdens het laagseizoen dalen de huurinkomsten.


Daarom is het erg belangrijk om een ​​gedegen plan te hebben en uw inkomen op jaarbasis te berekenen. Er zijn verschillende factoren die bepalen welk inkomen u kunt verdienen met het verhuren van uw vakantiewoning. Locatie, grootte, aantal slaapkamers, afstand tot strand of centrum, of de woning een zwembad heeft etc. Wanneer u uw vakantiehuis bij Villa Beheer Nederland registreert, garanderen wij dat uw huurinkomsten worden geoptimaliseerd.


Lokale overheden beperken de verhuur van vakantiewoningen

Lokale overheden dreigen steeds vaker de verkoop van vakantiewoningen aan banden te leggen om te voorkomen dat lokale bewoners uit de vastgoedmarkt worden geprijsd. Met name in Nederland is het steeds vaker verboden om woningen in stads- of historische centra voor korte perioden of slechts enkele weken per jaar te verhuren. Als u overweegt een tweede huis te kopen met de bedoeling deze het grootste deel van het jaar als vakantiehuis te verhuren, is het daarom belangrijk om bij uw gemeente na te vragen of dit is toegestaan. Zelfs als er momenteel geen wetten zijn die de verhuur van vakantiehuizen beperken, kan dit op elk moment in de toekomst veranderen. Houd daarom rekening met het ‘worst case scenario’ als u het appartement zelf moet betrekken of het appartement voor langere tijd moet huren.


Geen passieve investering

Het verhuren van uw huis kan een geweldige bron van inkomsten zijn, maar het is misschien niet de moeite waard als u de kosten en rompslomp in ogenschouw neemt die gepaard gaan met het zelf spelen van de rol van verhuurder. Het huren van een vakantiehuis vergt veel managementwerk, wat geld en tijd kost. Het is gemakkelijk om de enorme hoeveelheid werk die bij het runnen van een vakantiehuis komt kijken, te onderschatten. Geloof me als ik zeg dat de normen tegenwoordig erg hoog zijn. Het kopen van een vakantiehuis is geen passieve investering, maar niet als u afhankelijk bent van een externe dienstverlener om dit allemaal voor u te doen. Met de juiste informatie en de juiste partner kan het kopen van een vakantiehuis daadwerkelijk een geweldige investering zijn.

38 weergaven

Comments


bottom of page